Roddmaskiner

Ett av de roligaste och mest allsidiga träningsredskapen är roddmaskinen. Just för att den kombinerar styrketräning och kondition men även hållning.

Träna hemma

Fördelarna med att träna hemma är många. När du väljer att bygga upp ditt hemmagym med maskiner och redskap så kan träningen ske när som helst och dina villkor. Du behöver inte vara orolig för att behöva vänta på att någon maskin/utrustning ska bli ledig, att den ska vara smutsig eller att du blir smittad av någon som är småförkyld och som gått till gymmet. Tiden som det vanligtvis tar att åka/gå till gymmet kan du lägga direkt på att börja träna istället.

När du bygger upp ett hemmagym så behöver du givetvis inte heller köpa allt allt utan du klarar dig långt på en roddmaskin (som tränar de flesta muskelgrupper och din kondition) och ett par hantlar, en skivstång och lite vikter. Vill du så kan du även komplettera med ett hemmagym för en mer komplett träning. Samtliga av dessa saker kan du beställa på nätet och de brukar oftast vara betydligt billigare där än om du skulle köpa dom i butik.

Rent ekonomiskt så är det också en stor fördel att träna hemma då du i princip bara behöver betala en gång och sedan har du möjlighet att nyttja utrustningen som du köpt hur länge du vill. Till skillnad från ett gym som löpande tar en månadskostnad (vanligen runt 200-1000kr/mån beroende på stad och gymkedja).